Index Vakbarát Hírportál

Sebet varrhatunk, fogat tömhetünk a pécsi orvoskar decemberi nyílt napján

2022. november 30., szerda 16:37

3D nyomtatással, interaktív programokkal, sebvarrással, intézetlátogatással és szakbemutató előadásokkal is várják a leendő orvosokat, gyógyszerészeket, fogorvosokat és biotechnológusokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán 2022. december 8-án. Az érdeklődők fogat is tömhetnek, kipróbálhatják magukat sebészként, szövettani metszeteket tanulmányozhatnak, valamint gyógytea- és krémkészítésben is jeleskedhetnek.

A 9-14 óra között zajló nyílt napon a szervezők minden szükséges információkkal felvértezik az érdeklődőket. Az orvos-, fogorvos-, gyógyszerész- és biotechnológia BSC és MSC képzésekkel szakbemutatók, míg a 2023-as felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal előadás formájában lehet majd ismerkedni.

A leendő hallgatókat több mint két tucat stand fogadja majd az orvoskar új, ultramodern elméleti tömbjének aulájában. Az Anatómia Intézet standjánál például szövettani metszeteket tanulmányozhatnak, az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézet kitelepülésénél Petri-csészés kísérletek segítségével kerülhetnek közelebb az érdeklődők a tudományterülethez.

A Pécsi Orvostanhallgatók Egyesületénél egy speciális babán gyakorolhatjuk az újraélesztés fogásait, a gyógyszerészek standjánál a gyógytea- és kenőcskészítés gyakorlati fogásait leshetjük el, máshol a sebvarrás rejtelmeibe nyerhetünk betekintést, egyúttal ki is próbálhatjuk a megszerzett tudást szilikonmodellek segítségével.

Az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ különleges túrára invitálja az érdeklődőket az orvosi manuális készségeket fejlesztő skill labor eszköztárának, szimulátorainak, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezéseinek világába. A PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ standjánál az orvosi 3D-s nyomtatás területére kalauzolják el az érkezőket, miközben egy mini 3D-nyomtatóval be is mutatják a technológiát.

A nyílt napon a szakmai programok mellett az érdeklődőket többek között lakhatással, ösztöndíjakkal, tanulmányi előremenetellel kapcsolatos információkkal is segítik, a PTE ÁOK egészségprogramjának, a YourLife asztalánál pedig egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokkal és egészséges nassolnivalóval látják el az érkezőket. Az aulában egy mindig nagy népszerűségnek örvendő PIXBOX automatával is kedveskednek az érkezőknek a szervezők, teret adva az önfeledt szelfizésnek. Mindemellett egy szerencsekerékkel is készülnek a szervezők, melyet a programokon résztvevők pörgethetnek meg apró nyereményekért.

A nyílt nap helyszíne: PTE Általános Orvostudományi Kar, új elméleti tömb, aula, 7623 Pécs, Szigeti út 12.

Időpont: 2022. december 8., csütörtök, 9-14 óra (regisztráció: 9:00-9:30, az első program 9:30-kor kezdődik)

A nyílt napon történő részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linkre kattintva lehet elvégezni: regisztracio.aok.pte.hu/form/nyilt-nap-2022

A nyílt nap részletes programterve és további információk az alábbi linken érhetők el: felvi.aok.pte.hu/nyilt-nap

További részletekről az info@aok.pte.hu email címen, illetve a +36-72-536-001/31129, valamint a +36-72-536-212-es telefonszámon tájékozódhatunk.

Rovatok