Index Vakbarát Hírportál

Miért érdemes könyvet adni karácsonyra? És hol érdemes beszerezni őket?

2022. december 1., csütörtök 15:53

Az Alexandra Kiadócsoport weboldalain – www.moobius.hu és www.alexandra.hu – a magas alapkedvezmények mellett most Magyarország alighanem legjobb karácsonyi ajánlata várja az olvasókat: ha ötöt választasz a több ezer megjelölt könyv közül, az eredeti árhoz képest 50% kedvezményt kapsz!

Idén karácsonykor mindenkinek óvatosabban kell bánnia az ajándékokra szánt büdzsével, és bár élményt ajándékozni talán a legszebb, sok család számára ez most a tradicionális értelemben – például utazás, wellnesshétvége formájában – kívül esik a lehetőségek körén. Egy jó történet elolvasása azonban olyan élmény, amely maradandó, emellett újra és újra visszatérhetünk hozzá. Ráadásul a könyvek szerencsére továbbra is elérhető áron a rendelkezésünkre állnak – egyes online könyváruházakban most még több kedvezménnyel, mint általában.

Ne hagyd, hogy a mindennapos nehézségek elvegyék a karácsony fényét! Ajándékozz könyvet – te is, és a szeretteid is érezni fogják a jótékony hatásait!

Az olvasás jótékony hatásai

Kijelenthető, hogy jószerivel a könyvek a siker kulcsai. Hogy miért? Az olvasás tökéletesíti a fókuszálás képességét, bővíti a szókincset, valamint a memóriát is fejleszti. Már gyermekkorban is kifejezetten sok olyan készségfejlesztő hatása van – például segíti a társas kapcsolatok megértését, megmozgatja a fantáziát, segít leküzdeni a félelmet –, amelyek többszörösen megtérülnek később az iskolában és a felnőttkorban is.

Ami azonban mindennél erősebb érv lehet a könyvek mellett: az olvasás segít legyőzni a szorongást.

Olvass a boldogabb hétköznapokért!

Manapság sajnos a szorongás egyre gyakoribb társunk a mindennapokban, ráadásul az elmúlt időszak történései – a világjárvány, a háború, az egyre növekvő árak és költségek – még inkább fokozzák az idegességünket. A Sussexi Egyetem 2009-es kutatása szerint azonban, ha csak naponta néhány percet töltünk olvasással, jelentős mértékben csökkenthetjük a szerveztünk stressz-szintjét. Sőt, bármely szabadidős tevékenység közül ez lehet a leghatásosabb módszer, hiszen egy igazán jó könyv képes kiragadni minket a való világból. Ugyan ki ne akarna jobb közérzetet ajándékozni a szeretet ünnepén?

Az Alexandra Kiadócsoport könyvakciójának részleteit, valamint az akciós könyvek listáját a www.moobius.hu és www.alexandra.hu oldalakon találod.

Rovatok