Index Vakbarát Hírportál

Különleges hazai termékeket és partnereket keres a SPAR Régiók Kincsei program

2022. december 13., kedd 11:29

A régióban előállított, kiváló minőségű, egyedi termékek kerülhetnek a SPAR polcaira.

Egyedi ízek, támogatott kistermelők

Olyan kistermelőkkel, vállalkozásokkal keresi a kapcsolatot a SPAR Magyarország, akik termékeikkel értéket képviselnek, helyben előállított, kis szériás termékeikkel pedig szívesen jelennének meg egy magyar kereskedelmi nagyvállalat országos üzlethálózatának polcain. A „piros alma” logóval ellátott árucikkek jelzik a vevők felé, hogy ezek megvásárlásával nemcsak kiváló élelmiszereket tesznek a kosarukba, de közvetlenül támogatják a hazai kistermelőket, és a hozzájuk kötődő munkavállalókat, családokat. A hazai gazdák, kisebb családi cégek közvetlen támogatása, valamint a vállalat országos hálózata által biztosított széles piac pedig további új munkahelyeket is teremt.

Hazai forrásból

A SPAR Magyarország egységeiben forgalmazott élelmiszerek több mint 90 százaléka hazai forrásból származik, ezt az arányt szeretnék tovább bővíteni a „Régiók Kincsei” programmal. Mivel ezek a termékek az adott térség vonzáskörzetéből ékeznek egy-egy áruházba, megteremtve annak lehetőségét, hogy a kiváló magyar élelmiszerek a lehető leggyorsabban eljuthassanak a fogyasztókhoz, minél kisebb környezeti terhelést jelentő karbonlábnyomot okozva a szállítással.

„Piros alma” védjegy a legjobbaknak

A hazai üzletlánc folyamatosan keresi azokat a kisvállalkozásokat, amelyek a Régiók Kincsei program révén növelni szeretnék értékesítési lehetőségeiket, élvezve mindazt az előnyt, amelyet egy stabil hátterű, nagy múltú cég a maga kereskedelmi, logisztikai és marketing tapasztalataival biztosítani tud. A SPAR hat regionális központot alakított ki az országban Nyíregyházán, Győrben, Pécsett, Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Hódmezővásárhelyen. Innen juttatják el a családi és kisvállalkozásoktól beérkezett, „piros alma” védjeggyel ellátott hazai termékeket a térségükben lévő SPAR áruházak polcaira.

Egy kattintásra a beszállítói partnerségtől

A Régiók Kincsei kezdeményezés olyan kisebb magyar beszállítókat és termelőket keres, akik elérhető áron, minőségi hazai terméket állítanak elő és hosszútávon fenntartható termékelérhetőséget biztosítanak. A fejlesztés hatékonyan támogatja a hagyományokat követő, minőségi hazai és kézműves termékek piacra jutását, esélyt adva a kistermelőknek a további megerősödésre, egyben iránymutatásul szolgálhat a kiskereskedelmi hálózatoknak, hogy polcaikon import helyett növeljék inkább a magyar termékek arányát.

A SPAR beszállítói akadémiával segíti a további fejlődést

A vállalat egy beszállítói akadémiát is működtet, amelynek keretében a minőségbiztosítás, a logisztika, a raktározás és a marketing területén oktatással segíti a beszállítók tevékenységét. Az üzlethálózat külön online felületet hozott létre azok számára, akik a SPAR beszállítói család tagjává szeretnének válni. A https://beszport.spar.hu/hu/regiok-kincsei oldalon a kért információk megadásával egyszerűen lehet jelentkezni. A vásárlók pedig e kiváló termékekről a ww.spar.hu/regiokkincsei. oldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Rovatok