Index Vakbarát Hírportál

GoodBox: Egy doboz jóság minden napra.

2023. január 30., hétfő 12:57

Az irodai életet ma a pogácsa és ropi hajtja. Ezen változtatnak a GoodBox gyümölcsei.

A Krug testvérpár 20 éve foglalkozik gyümölcs kis- és nagykereskedelemmel. Édesapjuk is a Nagybanin dolgozott, ebbe nőttek bele, aztán gondoltak egy nagyot.

- Mindenki ismeri a tipikus képet: a meetingen az asztal közepén sós süti, pogácsa, a szünetekben egy kávé, aztán, ha nem jut idő lemenni a menzára, egy gyors pizza ebédre. Miközben alig állunk föl a számítógépek elől, jó, ha buszmegállóig gyalogolunk. Arra gondoltunk, ilyen életmód mellett segítség, ha házhoz jön a jóságdoboz, amit mi mindig friss, prémium gyümölcsökkel töltünk meg és egészen az íróasztalig viszünk – kezdi Ádám.

Az, hogy irodákat lássanak el, öt éve fogalmazódott meg bennük és ma már elmondhatják: aki egyszer rendelt tőlük, évekig visszatérő ügyfél marad.

- Volt olyan cég, amelynél az első héten nem is értették, mit keres az asztalon a gyümölcs, a fele ott maradt, megromlott. Aztán a HR elkezdte promotálni, hogy ez mindenkié, tessék enni. A következő héttől már szabályos közelharc folyt a gyümiért, a folyosón lesték az emberek, hogy mikor érkeznek a konyhába a faládák – idézi fel Dániel.

Merthogy a gyümölcsválogatást egyedi, stílusos faládában szállítják, amiket minden kiszállításnál újrahasznosítanak. A boxokba kerülhet klasszikus, (most éppen téli) válogatás háromféle almával, banánnal, naranccsal, körtével, szőlővel és mandarinnal, de a cégek leadhatnak egyedi kéréseket is. Ananász, maracuja, sárkánygyümölcs, kókusz, vagy épp gránátalma is fokozhatja a dolgozók munkakedvét és egészségét.

És hogy kiktől érkeznek a gyümölcsök?

- Az elmúlt években rengeteg magyar termelőt ismertünk meg: a hazai gyümölcsök közül az eper lajosmizsei, a kajszibarack kecskeméti, az alma ráckevei. Mindig magyar termelőkkel dolgozunk, és ez a megrendelők számára is fontos, az első kérdések között szokott lenni, amikor valaki felveszi velünk a kapcsolatot – mondja Dániel.

Szállítanak 10 fős kisvállalkozásnak, de 1500 fős nagyoknak is, gyakori megrendelők az IT-val foglalkozó, az állami, a vegyipari cégek, a futárcégek és a biztosítók.

Az irodákban dolgozók számára a gyümölcs egy apró, de fontos figyelmesség.

- teszi hozzá Ádám.

 Az egészségmegőrzés ma nem extra juttatás kellene hogy legyen, hanem alapvető, mindig jelenlévő szempont. Van olyan irodánk, ahol a napi gyümölcs már benne van az álláshirdetésben!

Rovatok