Index Vakbarát Hírportál

Ezzel a fél éves képzéssel megcélozható az egymilliós fizetés

2023. február 24., péntek 16:00

Jó hírünk van azok számára, akik még idén új karriert kezdenének: a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben is van olyan terület, ahol egy fél éves képzés után, jellemzően 2 hónapon belül munkához lehet jutni, ráadásul 3-6 év tapasztalattal már átlagosan bruttó 1 millió forintnál is többet lehet keresni. Arról nem is beszélve, hogy az ezen a területen dolgozók gyors előléptetéssel számolhatnak, és túlnyomó többségük számára a külföldi munkalehetőség és a home office is opció - ezek derülnek ki a PROGmasters IT képzési központ több száz végzettje körében készített felmérésből. Most több képzés is indul azok számára, akik karriert váltanának, ezekre még bárki jelentkezhet, ráadásul a jelentkezés nem jár semmilyen kötelezettséggel.

Programozói tudás nélkül is el lehet kezdeni ezt a képzést  

A junior informatikusok iránti töretlen kereslet fényében nem meglepő, hogy a PROGmasters végzettjeinek több mint harmada korábban vendéglátósként, tanárként, pénzügyi területen vagy a médiában dolgozott. Mivel a karrierváltók jelentős része a képzés előtt semmilyen programozói tudással nem rendelkezik, számukra a PROGmasters Java Start programozás tanfolyamot indít, amelynek résztvevői április közepéig elsajátíthatják a programozás alapjait. A munka mellett végezhető, 5 hetes online képzésre a szabad helyek függvényében, de legkésőbb március 5-ig még bárki jelentkezhet. Ráadásul a Java Start programozás tanfolyam záróvizsgáját legalább 70%-ra teljesítők mentesülnek az alábbi, állásgaranciát kínáló képzések szakmai felvételije alól.  

Aki karriert váltana, már idén munkába állhat junior fejlesztőként 

Akik már rendelkeznek alapfokú programozói ismeretekkel (ezeket a PROGmasters ingyenes tananyagainak segítségével is meg lehet szerezni), két – állásgaranciát kínáló – képzésre jelentkezhetnek. A 6 hónapig tartó, munka mellett végezhető Junior Java backend fejlesztő, vagy a szintén fél éves, azonban intenzív, nappali Vállalati full-stack szoftverfejlesztő képzéseket online – az utóbbit személyesen is – elvégezhetik a résztvevők.

Állásgarancia és államilag elismert képesítő bizonyítvány 

E két, fél éves képzés egyikét elvégezve tehát akár már idén munkába lehet állni junior programozóként a PROGmasters több mint 100 partnercégének valamelyikénél - az elhelyezkedésre (a komplex munkaerőpiaci felkészítés mellett) a képzési díj felére szóló pénzvisszafizetési garanciát is kínál az iskola. A végzettek munkához jutását segíti a megszerezhető államilag elismert képesítő bizonyítvány is.  

350 ezret spórolhatnak, akik továbbtanulnak  

Ráadásul a PROGmasters a továbbtanulást is támogatja: akik elvégzik a Java Start programozás tanfolyamot és maximum 1 éven belül elkezdik a két, állásgaranciát kínáló képzés valamelyikét, utóbbiak árából akár 350 ezer forintot is megspórolhatnak a Java Start nettó díjának beszámításával.

Március 16-án bárki benézhet az ingyenes, online nyílt napra 

A karrierváltás és a három képzés iránt érdeklődők számára a PROGmasters március 16-án, csütörtökön 18 órakor ingyenes, online nyílt napot tart, amelynek résztvevői részletes információt kaphatnak a képzésekről, találkozhatnak a mentorokkal, valamint meghallgathatják a korábbi végzettek tapasztalatait is.

Rovatok