Index Vakbarát Hírportál

Te vagy a családi rendszergazda? Nézd meg, hogyan lehet csúcsfizetésed!

2023. március 10., péntek 15:32 | egy éve frissítve

Van egy olyan terület, ahol annak ellenére is óriási a szakemberhiány, hogy a pár év tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak milliós fizetések röpködnek havonta. Ráadásul ezen a területen nem a diploma alapján válogatnak a cégek a jelentkezők közül, olyannyira nem, hogy egy 6 hónapos, munka mellett elvégezhető képzésen bárki elsajátíthatja azt a tudást, amelynek birtokában a munkáltatók tárt karokkal várják.

Jó hírünk van azok számára, akik akár még idén új karriert kezdenének. A legnagyobb hazai állásportál adatai szerint jelenleg több mint félezer szakembert keresnek egy olyan informatikai területen, amin bárki elhelyezkedhet, aki elvégez egy – még különleges előképzettséget sem igénylő –, fél éves, munka melletti, online képzést. Ráadásul állásgarancia is jár azok számára, akik belevágnak, hogy karriert váltsanak.

A PROGmasters IT képzési központban az elmúlt években több mint hatszázan váltottak jól fizető szakmára, akik korábban teljesen más területen dolgoztak, például vendéglátósként, tanárként, a pénzügyi szektorban vagy épp a médiában. A PROGmasters most induló képzésére is bárki bejuthat, aki konyít annyira a számítógépekhez, hogy családtagjai és ismerősei rendszeresen hozzá fordulnak, ha valamilyen technikai jellegű problémájuk van.

Karriert váltanál? Gyere el március 30-án az ingyenes, online nyílt napra!

Magadra ismersz? Te vagy a családod és az ismerőseid „rendszergazdája”? Érdekel, hogyan hasznosíthatod a tudásod? Ha igen, akkor ott a helyed a PROGmasters március 30-án, csütörtökön 18 órakor kezdődő, ingyenes, online nyílt napján.

A nyílt nap résztvevői mindent megtudhatnak az áprilisban induló, munka mellett, online végezhető, úgynevezett DevOps képzésről. Emellett találkozhatnak a mentorokkal és olyan szakemberekkel is, akik korábban a PROGmastersnél végeztek és jelenleg ilyen területen dolgoznak. Sőt az érdeklődők még az elhelyezkedési lehetőségekről is részletes információkat kapnak. Ráadásul aki sikeresen elvégzi a képzést, a PROGmasters összesen több mint 100 partnercégének egyikénél helyezkedhet el DevOps-szakemberként – erre az iskola állásgaranciát is vállal.

De mennyit keres és mit csinál egy DevOps-szakember?

A DevOps szó ugyan idegenül hangzik, mégsem kell tőle megijedni! Egy DevOps-szakember fő feladata az egyes IT részterületek összehangolása. A munkának része egy kis hardver, egy kis szoftver és egy kis fejlesztés is, az egész tevékenység éppen ettől izgalmas.

A piacon óriási a munkaerőhiány, nem véletlen, hogy a DevOps-szakemberek nem csak keresettek, de jól is keresnek: pár év alatt (a szoftverfejlesztőkhöz hasonlóan) milliós fizetésre számíthatnak.

Rovatok