Index Vakbarát Hírportál

Le kell cserélni a bubis bringák kerekeit

2014.09.01. 14:42
A Kerékpárosklub szerint nehéz a tömör gumi, de mégsem felfújhatóra cserélik.

A legtöbb Bubi-tesztelő szerint a kerékpár legnagyobb hibája, hogy nehéz hajtani. Mi is erre a konklúzióra jutottunk, amikor kipróbáltuk. A Magyar Kerékpárosklub felvetette, hogy a hajtás nehézségei elveszik a bringázás örömét. Anélkül pedig nem lesz nagyon népszerű a megcélzott csoportnak. Szerintük ezen most még lehetne javítani,  ha lecserélnék a tömör kerekeket felfújhatóra. Így könnyebb is lenne a bicaj kb. 2 kilóval, ráadásul a mozgatott tömeg csökkenne, és a gördülési ellenállása is kisebb lenne.

Vitézy Dávid szerint ki fogják cserélni a kerekeket, de nem felfújhatóra, hanem egy sokkal könnyebben hajtható új típusú tömör gumira, amit még tesztelnek. Mint a BKK-tól megtudtuk, a bicikli az új technológiájú tömör gumival valamivel több, mint egy kilót ad le a súlyából, és könnyebb is lesz tekerni. A teljes gumicsere az összes kerékpáron körülbelül 10 millió forintba kerül, amit a vállalkozó cég áll.

Vitézy szerint egy hónap alatt meglesz a csere mind az 1100 bringán. Reméljük, addigra már a tesztüzem is véget ér.

Frissítés:

A BKK tájékoztatása szerint a gumicsere nem számít hibának, mert egy kényelmi fejlesztés lesz. A Bubi nem a gumicsere miatt indul csúszva, hanem a szoftveres hibák miatt. Ha azokat kijavítják, a rendszer a mostani gumikkal is elindul, legfeljebb azokat folyamatosan cserélik.



Rovatok