Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is tilos bringázni a Tímár utcai felüljárón

2015.08.15. 15:47

A Tímár utcai felüljáró kerékpáros használata már több port kavart, mint napi 70 ezer szigetlakó egy hét alatt. Két hónapja már úgy tűnt, engedélyezik rajta biciklizést, legalábbis ezt ígérte a Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület kérdésére adott válaszában a BKK. Június végi közlésük szerint 

Rövidtávú megoldásként legkésőbb 2015. június 30-tól megengedett lesz a kerékpározás a felüljárón és annak rámpáin.

Mi pedig izgatottan néztük a naptárat és vártuk a tiltást jelző tábla lekerülését. Ám hiába. Július elején olvasónk jelezte: közterületesek továbbra is büntetéseket osztanak a tábla tövében. Még aznap, július 6.-án írtam is az óbudai közterületfelügyeletnek, intézkedtek-e kerékpárosokkal szemben, a levélre az elmúlt 40 napban sajnos nem érkezett válasz. A tábla pedig továbbra is ott vicsorog szegény tekerőkre. Kollegám a BKK-t kérdezte, több mint két hete:

Most akkor szabad itt kerékpározni vagy sem? Ha nem, akkor mikor lehet majd, ha szabad, akkor miért vannak kinn a táblák?

Sajnos választ ő sem kapott. Így a mi tanácsunk a következő: vagy használják az Árpád fejedelem útját, és felejtsék el a duna melletti bringautat, a felüljáróval együtt, vagy pedig a felüljáróra a lépcsőn vigyék fel a biciklit, ahonnan már szabályosan át- és legurulhatnak a nyeregben ülve, a lépcső felől közelítve ugyanis nem találkozhatnak tiltó táblával. 



Rovatok