Index Vakbarát Hírportál

64 focipályányi erdőt kompenzált a Bubi

2015.11.05. 15:06
Kis házi ünnepséggel ünnepelte a főváros, a BKK és az üzemeltetési költségek felét szponzoráló Mol a budapesti biciklihálózat 1 milliomodik bérlését.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerint a Mol Bubi mára úgy hozzátartozik a főváros utcaképéhez, mintha mindig is ott lett volna. A bicikli integrálódott a budapesti tömegközlekedés rendszerébe, így ma már állítható, hogy jó döntés volt, a hálózat kialakítása. A siker nyomán vizsgálják a Bubi bővítésének lehetőségeit is a külsőbb kerületekben.

A közlekedési kultúra zászlóshajója, ezt Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója találta ki a Bubira.

A BKK vezér szerint a testes bringák nem adnak lehetőséget a könnyelműsködésre, ezért a használók higgadtabb stílusban közlekednek velük. A higgadtság meglátszik a baleseti statisztikán is, ami eddig lényegében nincs. A Bubi közösség fejlett közlekedési kultúrájával példát mutathat a többi kerékpárosnak is.

Dabóczi szerint a Mol Bubi 1 millió használója a 2 millió megtett kilométerrel összesen annyi szén-dioxid-kibocsátást spórolt meg a városnak, amennyit 64 focipályányi erdővel lehetne csak kompenzálni.

Az egymilliomodik használót ajándékokkal halmozta el a Mol és a BKK.



Rovatok