Index Vakbarát Hírportál

Hogyan parkolhatunk igazán bunkón a gyepre?

Ha egy bringaúton keresztül hajtunk oda, ahogy azt Zuglóban teszik

2016.06.08. 12:04

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy melyik a nagyobb bunkóság, kerékpárúton autózni vagy a gyepen parkolni? Ne gyötörd magad tovább, nem kell dönteni: itt van a 2in1 megoldás, egyenesen Zuglóból. Át is adjuk a szót olvasónknak, Norbertnek:

Egri származásúként mindig kiemelt figyelemmel és egyben szomorúsággal olvastam az egri kerékpárúttal kapcsolatos híreket, mint például azt, amikor az autósok kerülőútként használták a frissen elkészült kerékpárutat.

Nos, a mellékelt képen láthatjátok, hogy nem csak vidéken vannak ilyenek, hanem a pesti autós sem tiszteli jobban a kerékpárutat. A helyszín a Rákospatak utca - Csömöri út kereszteződésben található teniszpálya melletti zöld terület. A melegebb időjárás beköszöntével (kb. 2 hónapja) tömegével érkeznek ide az autósok, akik elegendő parkolóhely hiányában a kerékpárutat használják arra, hogy beálljanak a Rákos-patak menti zöld területre.

A parkoló autók száma egy adott pillanatban 20-30 db is lehet, szóval naponta szerintem legalább 50 db autó megy végig oda-vissza a kerékpárúton. Szerintem ezt is érdemes lenne bemutatni a nagyvilágnak, hátha történik valami.

Túl azon, hogy szerintem nem úgy általában a "pesti autósok" a hunyók, hanem az a néhány ember, aki akkor épp autót vezetett, nagyon is átérzem a problémát - főleg, mert magam is tekerek néha arra.

Az illegális parkolókból kerékpárútra kanyarodó autók komoly problémát tudnak okozni, itt ráadásul nem csak a bringások, hanem a Rákos-patak partján a gyep sem igazán örül a szabálytalankodóknak. A Street View-n látható, hogy nagy foltokban ki van kopva a fű.

Pedig egyébként nem is lenne rossz ez a környék, ha egy kicsit odafigyelnének a parkra.

Érdekel, mi a helyzet a budapesti bringautakon? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!



Rovatok