Index Vakbarát Hírportál

Egy perc alatt e-bringává alakíthatod a kerékpárodat

2016.10.03. 09:00

Az elektromos rásegítős izék korában kicsit elmosódtak a határok a bringák és a motorkerékpárok között, de a GeoOrbital esetében elég egyértelmű a helyzet: ez egy segédmotoros kerékpár. Mármint olyan értelemben, mint a Dongó volt fél évszázada, ahol egy klasszikus biciklire rászereltek egy motort. A különbség csak annyi, hogy ez villanyos, valamivel jobb hatásfokú a meghajtás, nem kell ki-be kapcsolgatni és egy perc alatt fel- vagy leszerelhető.

A lényege az, hogy mindent belegyömöszöltek a tervezők az első kerékbe. Egy aksit, amivel mérettől függően 50 vagy 80 kilométerre el lehet tekerni, és egy 500 W-os motort.

Bármilyen bringához ugyan nem lehet passzintani, de két méretben már előrendelhető (26, illetve 28-29 hüvelykes). Ez szerintük a felnőtt kerékpárok 95%-át lefedi. 

Baromi jól néz ki, és nagyon klassznak tűnik a képeken/videókon, a nagy kérdés az, hogy a való életben is így működik-e. És ha igen, akkor vajon megér-e 220 ezer forintot. Nem mondom, hogy ennyiért már egy jó elektromos bicót kapni, de ugye ez még csak egy kerék, meg a hajtás. És nem vagyok benne biztos, hogy egy GeoOrbitallal turbózott öszvér ér-e annyit, mint egy normál kompakt e-bringa. A lopásgátlásról most ne is szóljunk. Kipróbálni persze szívesen kipróbálnánk. (via: DesignBoom)

Még többet olvasnál bringás kütyükről? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!



Rovatok