Index Vakbarát Hírportál

Bécs városától kaptuk ajándékba, ma hűlt helyük

Kivágták a kerékpártárolókat a Vörösmartyn. Azt ígérik, hamarosan pótolják

2017.03.17. 08:10

"Talán a város egyik legrégebbi bicikliparkolója volt (a Harmincad utca felőli sarok a Gerbeaud irodaház előtti rész), kb. 10 korláttal, ami nagyjából mindig tele volt, még tavaly óta is, amikor áthozták az autóparkolót a József Nádor térről. Aztán kezdett útba lenni, ráépítették a budikonténereket a karácsonyi, húsvéti, őszi vásárok ideje alatt, majd kerítéssel körbekerítették, így gyakorlatilag használhatatlanná vált." - kezdte elkeseredett levelét Ákos, majd hasonlóan szomorúan folytatta.

"A legnagyobb meglepetés aztán január elején, a karácsonyi bazárfalu bontása után jött: ekkor már annyira zavarta a budikonténereket, hogy az összes korlátot tőből kifűrészelték. Az ember még azt gondolta, hogy biztos kihelyeznek majd újakat, de lassan robban a bicikliszezon és még mindig nem történt semmi. Ez annál is inkább zavaró, mert ezen a részen nagyon kevés bicikliparkolási lehetőség van, irodaház, üzlet meg annál több."

Természetesen megkérdeztük az önkormányzatot is, hogy mégis miért kellett kifűrészelni a bringatámaszokat, mikor pótolják azokat, esetleg tervezik-e a bővítésüket. Ám az V. kerülettől csak egy egymondatos választ kaptunk:

Az olvasó által említett kerékpártárolók elöregedtek, pótlásuk folyamatban van.

Egyrészt szomorú, hogy amikor valami útban van, legyen az műemlék vagy fa, akkor arról mindig kiderül, hogy el van öregedve, de itt ráadásul teljesen indokolatlan a kifűrészelés. Én még életemben nem hallottam olyat, hogy egy kerékpártámasz megöregedett ezért hónapokkal az új kihelyezése előtt eltávolították őket. Ránézésre csak egy új festés hiányzott róluk. De oké, legyenek öregek. Miért nem maradhattak ott, amíg meg nem érkeznek az újak? Mitől féltek? Hogy rádől valakire? 

A dolog azért is esik rosszul, mert a kerület szimbolikus kerékpáros fejlesztéseiről mindig örömmel számoltunk be, akár ingyen levegőről, akár bringás bokorról volt szó. 

Ráadásul ezeket a támaszokat (mint azt többek szerint táblák is hirdették)

Bécs városától kapta ajándékba Budapest. 

Ennyit az ajándékokról. Ha pótolják, mindenesetre beszámolunk róla menten.

Érdekel mi történik a bringás infrával Budapesten? Kövesd a Kerékagyat a Facebookon!



Rovatok