Index Vakbarát Hírportál

Bárcsak ne szóltunk volna az alattomos fekvőrendőrről

2017.09.04. 11:05

Reagált az erzsébetvárosi polgármester arra, hogy egy este óriásit estünk biciklivel a kivilágítatlan kerékpáros úton, jelzés nélkül elhelyezett fekvőrendőrön. Először mi sem hittük el, hogy megtörténhet ilyen: egy kormánypárti politikus olyan ügyekkel is foglalkozik, amelyek embereket, és nem jelentős közpénzeket érintenek. Aztán kiderült, hogy jobb lett volna, ha minden marad a régiben.

Mint kiderült, cikkünkre Dr. Oláh Lajos DK-s képviselő figyelt fel, ő kereste meg a polgármestert, aki levélben válaszolt. Ha azt gondolja, hogy eddig minden ígéretesen alakul, akkor nem vette figyelembe, hogy mi az, amire az elsőként gondol egy budapesti városvezető, ha problémák megoldásáról van szó? Természetesen a

zöldterület csökkentésére.

Oláh Lajos eljuttatta hozzánk Vattamány Zsolt levelét, amiből kiderült: a polgármesternek eszébe sem jutott, hogy a tök értelmetlen fekvőrendőrt felszedesse. Vagy ha mindenképpen fekvőrendőrt akar a kerékpárosok számára kijelölt útra, akkor legalább kicseréltesse ezt a rövid, hegyes típust a mindenhol használt ívesre.

Vattamány Zsolt ehelyett a Városligeti fasor dús fáinak gallyazására adott utasítást, hogy így látni lehessen a fekvőrendőrre figyelmeztető táblát. Mivel az út ezen oldalán nincs közvilágítás, előfordulhat, hogy a fákat erősen megcsonkítják, hogy a főútról is bevilágítsanak: na ez lenne az igazi tragédia.

Vagy csak annyit vágnak le a szép fákból, hogy a tábla ugyan látszik, de ez az éjszakai sötétben nem sokat jelent majd. Ennek meg ugye semmi értelme.

A polgármester emellett útburkolati jelek felfestéséhez is „megtette a szükséges lépéseket.” A fekvőrendőrhöz nem nyúlnak. Mi jobb ötlet híján új szitkozódás bevezetésére tesszük meg a szükséges lépéseket: Segítsen neked egy fideszes politikus.



Rovatok