Index Vakbarát Hírportál

Lesz bringaszállítás a metrón

2018.06.20. 05:09

A tervek szerint június utolsó hétvégéjén engedélyezik a bringaszállítást a 4-es metrón, ha addig megkapják a szükséges hatósági hozzájárulásokat, mondta lapunknak Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Tesztüzem lesz, tehát azt fogják vizsgálni a két nap alatt, hogy mennyire tartják be a biciklikkel az utasok az előírásokat, zavarják-e az utaskomfortot, például azzal, hogy összepiszkolják a belső teret.

Május végén írtunk arról, hogy júniustól bringával is lehet metrózni, méghozzá az egyik hétvégén, de hogy melyiken, azt nem lehetett még tudni.

Számos olvasónk megpróbálta, hátha él már a lehetőség, de mint Pálnak, vissza kellett fordulnia. Mint írta,

megpróbáltam ma magammal vinni a bringámat a 4-es metrón, de a Kelenföldi állomáson teljes metróőr-sereg ugrott körém. A forgalmi irányító is lejött végül és lényegében jelezte, hogy teljes hoax a dolog, semmilyen belső utasítást nem kaptak erre vonatkozóan.

Ez a hoax azonban nem hoax, a legfrissebb hírek szerint tehát, ha minden engedély megvan, június 30-án és július 1-jén le lehet vinni a bringát a metróba. A BKK gyakorlata szerint a tesztjáratokon eddig sose kellett fizetni, ezért elképzelhető az is, hogy bringajegyet se kell majd venni ezen a két napon.



Rovatok