Index Vakbarát Hírportál

A 13. kerületben volt a legtöbb bringásbaleset

Huszonhárom százalékkal növekedett idén a súlyos kerékpáros balesetek száma Budapesten a legfrissebb statisztikai adatok szerint. Térképen böngészheti, hol volt a legtöbb.

Míg tavaly első 7 hónapjában 275 kerékpáros baleset történt Budapesten, idén ugyanebben az időszakban 309 volt, ami 12 százalékos emelkedés.

A súlyos balesetek száma meredekebben emelkedett, 23 százalékkal több volt belőlük idén a KSH adatai szerint. Halálos baleset ugyanúgy egy volt, mint tavaly az első hét hónapban. 

A baleseteket nagyjából azonos arányban okozták a kerékpárosok és autóvezetők: a tavalyi év és idei bő félév összesített adatai alapján a 781 balesetből 384-ben volt okozó a bringás, míg 309-ben ö volt az elszenvedő fél. Korábbi cikkünkben azt elemeztük, hogy milyen jellegű forgalmi helyzetekben történik a legtöbb baleset, és miért.

A 13. kerületben kell a legóvatosabban kerékpározni, itt ugyanis kiemelkedően magas volt az ütközések száma. Zuglóban és Óbudán, valamint a XI. kerületben volt még sok baleset a többi városrészhez képest.

A Károly körúton, a Gogol utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Thököly úton és az óbudai Árpád fejedelem úton beszélhetünk a balesetek nagyobb sűrűsödéséről.  Nézze meg térképünkön, hogy alakult az elmúlt másfél év.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovatok