Index Vakbarát Hírportál

Szcientológiai tréningre küldték a dunaszerdahelyi hivatalnokokat

2009. november 15., vasárnap 13:33

A dunaszerdahelyi városi hivatal alkalmazottait egy olyan kommunikációs tréningre küldték, melyet a Szcientológiai Egyház szervezett, írja a bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester hétfőn egy budapesti kommunikációs tréningre küldte alkalmazottait, amelynek során súlyos megaláztatásokat kellett elszenvedniük – értesült a Bumm.sk a tréning egyik résztvevőjétől.

A neve elhallgatását kérő hivatalnok közölte, csak a helyszínen derült ki, hogy a Szcientológiai Egyház iskolájában, a budapesti Hubbard College Academy-n tartják a tréninget, melyet a szerdahelyi adófizetők pénzéből fizettek.

Zsaroltak, fenyegettek

„Három nap után hazajöttünk, mert nem bírtuk a kiképzést, mert ott erőszakosan ránk kényszerítették az ő igazságukat, amíg nem törtek be. Arra kényszerítettek bennünket, hogy órákon át mozdulatalanul üljünk az akaratunk ellenére, zsaroltak is bennünket, azzal fenyegettek, hogy ha ellenállunk, ha nem csináljuk, ebből otthon problémáink lesznek“ - nyilatkozott a szcientológusok módszereiről az egyik résztvevő.

A hírportál megkereste Hájos Zoltán polgármestert, aki megerősítette, az alkalmazottak valóban részt vettek ezen a tréningen, ám neki fogalma sem volt arról, hogy ilyen embertelen módszerekkel bánnak majd a hivatal beosztottaival. Közölte, csütörtök este négyszemközt beszélgetett el az alkalmazottakkal, akik nem bírták a megalázó módszereket, így a tréning befejezése előtt hazajöttek.

Rovatok