Index Vakbarát Hírportál

Egy brazil érsek szerint a serdülők spontán homoszexuálisok

2010. május 6., csütörtök 07:42

Egy brazil katolikus érsek egy interjúban arról beszélt, hogy a rendőrségnek nem szabad beavatkoznia az egyházon belül történt szexuális visszaélések ügyébe, mert furcsa lenne, ha az egyház saját fiait vádolná. Dadeus Grings arra figyelmeztetett, hogy a homoszexualitás társadalmi elfogadása pedofíliához vezethet.

Egy brazil katolikus érsek azt állítja, hogy a serdülőkorúak spontán homoszexuálisok, míg a társadalom manapság pedofil. Dadeus Grings, a Porto Alegre-i egyházmegye érseke az O Globo című brazil lapnak adott interjúban fejtette ki  véleményét a római katolikus egyház tekintélyét aláásó szexbotrányokról.

"Az a gond, hogy társadalom manapság pedofil. Így az emberek könnyen beleesnek ebbe (a pedofíliába)" - mondta a szerdán megjelent interjúban az érsek.

Grings elítélte az egyházon belül történt szexuális visszaéléseket, de azt mondta, hogy a vétkes papok egyházi büntetése elengedő, és a rendőrségnek nem kell beavatkoznia. Mint mondta, "kissé furcsa lenne az egyház számára, ha saját fiait kéne vádolnia".

Az érsek arról is beszélt, hogy milyen fontos segítséget nyújtani a gyerekeknek, nehogy homoszexuálissá váljanak.

"Tudjuk, hogy a kamaszok spontán homoszexuálisok. Fiúk fiúkkal játszanak, lányok lányokkal" - mondta a főpap, aki szerint megfelelő útmutatás nélkül ez így rögzülhet bennük.

A főpap arra figyelmeztetett, hogy a homoszexualitás társadalmi elfogadottsága a pedofília elfogadásához vezethet. "Ha arról kezdünk beszélni, hogy nekik (a melegeknek) vannak jogaik, van joguk nyilvánosan demonstrálni, csakhamar a pedofilok jogainál kötünk ki" - mondta a főpap.

Dadeus Grings korábban megbotránkozást keltett egyes nyilatkozataival. Hét évvel ezelőtt például azt állította, hogy a holokausztban nem hatmillió, hanem csak egymillió zsidó pusztult el. Néhány évvel később visszavonta nyilatkozatát, de tavaly ismét magára haragította a brazíliai zsidó csoportokat azzal az állításával, hogy a vészkorszakban több katolikus halt meg, mint zsidó, de erre eddig azért nem derült fény, mert a zsidók uralják a világsajtót.

Rovatok