Index Vakbarát Hírportál

Fapadossal repül a Fülöp-szigeteki elnök

2011. március 8., kedd 16:23

Benigno Aquino látványosan elhatárolódik elődje pazarlásától.

Költségcsökkentés céljából fapados légitársaság gépével utazott hivatalos látogatásra Indonéziába Benigno Aquino Fülöp-szigeteki elnök - közölték kedden kormányzati források.

A délkelet-ázsiai ország vezetője és 53 fős delegációja a Cebú Pacific nevű Fülöp-szigeteki diszkont légitársaság járatán érkezett kedden Jakartába - erősítette meg Jeffrey Delgado, az elnök katonai tanácsadója.

Aquino 2010-es hivatalba lépése óta elkötelezett híve a költségcsökkentésnek, különös tekintettel a hivatalos utakra fordított kiadásokra, és igyekszik látványosan elhatárolódni attól a pompától és pazarlástól, ami elődje, Gloria Macapagal Arroyo útjait jellemezte.

A kormányzati jelentés szerint az erre a hétre tervezett indonéziai és szingapúri látogatások összköltsége 12,27 millió peso lesz, ami körülbelül 55 millió forintnak felel meg.

"Az elnök továbbra is úgy gondolja, anélkül is teljesíteni tudjuk a hivatalos látogatásokon megvalósítandó célokat, hogy a szükségesnél többet költenénk az utazásra." - mondta Paquito Ochoa, az elnök ügyvezető titkára.

Aquino az utazási költségek lefaragásán kívül még számos más kiadáscsökkentő intézkedést foganatosított, többek között befagyasztotta az új kormányzati járművek vásárlását, és kevesebb középület építését engedélyezi.

Rovatok