Index Vakbarát Hírportál

Egy két Michelin-csillagos étterembe is betörtek a zavargók

2011. augusztus 9., kedd 13:17

Sütőkosarakkal felfegyverzett szakácsok űzték el a fosztogatókat London egyik két Michelin-csillagos étterméből. A fosztogatókat csak a vendégek javai érdekelték, az ételeket bezzeg tönkretették.

A londoni zavargók - akiket a brit média baloldali része még mindig tiltakozónak nevez - nem csak a Tescókat és a szórakoztatóelektronikai szaküzleteket, egyszerű járókelőket vagy az összecsapások sérültjeit fosztogatják, hanem luxuséttermeket is, derül ki egy londoni szabadúszó író-fényképész beszámolójából.

A szerző férjével vacsorázott a The Ledbury nevű, két Michelin-csillaggal kitüntetett londoni étteremben, amikor a degusztációs menü negyedik fogásánál nagy csattanásokat hallottak az ajtó felől. "A személyzet kiabált, hogy meneküljünk az ablakoktól. Mielőtt észbe kaphattam volna, a bejáratot, ami egy vastag üveglap, már betörték és kapucnis, maszkot viselő, felfegyverzett alakok árasztották el az éttermet" - írja.

A fosztogatókat elsősorban a vendégek értékei érdekelték, a poszt szerzője ugyan ügyesen eltitlkolta, hogy van nála táska, de eljegyzési- és jegygyűrűjét így is lerángatták az ujjáról. A tragikus fordulatott vett estét az étterem személyzete mentette meg.

"A konyhai személyzet túlment a kötelességén, amikor sodrófával, sütőkosárral és más veszélyes konyhai eszközökkel felfegyverkezve elkergették a fosztogatókat. Aztán jól megszolgált alkohollal, közte pezsgővel és viszkivel is megkínáltak" - írja.

Amikor híre ment, hogy a zavargók visszatérhetnek, a vendégeket előbb a mosdóba, majd a borospincébe terelték, ahol el tudták barikádozni magukat. "Reméltem, hogy a végén befejezhetjük a vacsorát, de az üvegszilánkok és a felborított asztalok nem biztosították a kellő feltételeket egy kellemes vacsorához. Sajnáltam az illatozó sajttálat, amit beborított a szilánk. Annyi sajt ment kárba!" - írja a pórul járt vendég, aki reméli, hogy a fosztogatók jó hasznát veszik gyűrűinek, illetve hogy hátralevő életükben durva hasmenés gyötri majd őket.

Rovatok