Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi hamis tanúzásra vett rá egy üzletembert

2011. szeptember 27., kedd 17:47

Giampaolo Tarantininek azt kellett állítania, a kormányfő tudta nélkül rendelt prostituáltakat.

Hamis tanúzásra bírt rá egy üzletembert Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök egy fiatal prostituáltak ügyében folyó nyomozás során - a nápolyi bíróság erre a következtetésre jutott az ANSA olasz hírügynökség keddi jelentése szerint.

A pugliai üzletember, Giampaolo Tarantini azt állította tanúvallomásában: a kormányfő tudta nélkül intézkedett róla a saját költségén, hogy legyenek prostituáltak a Berlusconi villáiban - Rómában és a Milánó melletti Arcoréban - 2008 júliusa és 2009 áprilisa között rendezett partikon.

Lehallgatott telefonbeszélgetések szerint Tarantininek gondoskodnia kellett róla, hogy esténként legalább 4-5 lány álljon rendelkezésre, és mindig új nőket kellett szereznie. A prostituáltak fejenként ezer eurót kaptak Tarantinitől, de állítólag Berlusconi a partik előtt még adott nekik egy-egy borítékot, benne százeurós címletekkel. A pugliai üzletember azzal hitegette a lányokat, hogy szerepelhetnek a Berlusconi tulajdonában lévő valamelyik tv-csatornán, sőt akár színésznő is lehet belőlük.

Tarantinit szeptember 1-jén letartóztatták azzal a váddal, hogy pénzt zsarolt ki a kormányfőtől cserébe azért, hogy a prostituáltakkal kapcsolatos nyomozás során együttműködjön vele, de hétfőn éjjel elengedték.

Berlusconi korábban beismerte, hogy fizetett Tarantininek, de azt mondta, csak azért, mert az üzletembernek pénzre volt szüksége. A miniszterelnököt eddig csak tanúként hallgatták ki az ügyben, mert Olaszországban nem bűncselekmény igénybe venni prostituáltak szolgáltatásait. Az új fejlemény nyomán azonban gyanúsított lehet.    Silvio Berlusconi ellen jelenleg több bírósági eljárás is folyik adócsalás és vesztegetés vádjával.

Rovatok