Index Vakbarát Hírportál

Száznyolc órát töltött a romok alatt

2011. október 28., péntek 06:26 | aznap frissítve

Ismét egy túlélőre bukkantak a törökországi földrengés romjai alatt: péntek hajnalban, száznyolc órával a rengés után kimentettek egy tizenhárom éves fiút egy összedőlt ház alól.

Az Anadolu hírügynökség fotóján mentők szállítják el a romoktól Ferhat Tokayt, akin nyakrögzítő van. Egy másik képen a tábori kórházban mutatták. Láthatóan eszméleténél volt. A kórház nem közölte, hogy milyen sérülései vannak.

Vele együtt már 187 embert sikerült kimenteni a Van tartományban összeomlott épületek romjai alól, noha a munkát eső és hó is nehezíti. A meteorológiai szolgálat a következő három napra váltakozó havazást jelzett előre.

A rendkívüli helyzetek hivatalának péntek reggel közölt adatai szerint a katasztrófának eddig 570 megtalált halottja és 2555 sérültje van.

Egy jelentés szerint szíriai politikai menekültek vért adnak a mintegy 2300 sérült számára. Szaúd-Arábia ötvenmillió dollárt ajánlott fel a helyreállításra. Az első összesítések szerint kétezer épület dőlt össze, és további 3700 vált lakhatatlanná.

Rovatok