Index Vakbarát Hírportál

Túszdráma Görögországban

2012. március 2., péntek 06:36

Tizenkét órás huzavona után péntek hajnalban feladta magát a rendőrségnek az a görög munkanélküli férfi, aki előző nap lőfegyverével megsebesített három személyt és további kettőt túszul ejtett egy észak-görögországi üzemben.

A férfit nyolc hónappal ezelőtt bocsátották el a Heleszi nevű háztartásieszköz-gyárból. Amikor belépett az üzem területére, rálőtt a tulajdonosra és egy bolgár alkalmazottat is megsebesített, majd túszul ejtett két sofőrt. Később egy rendőrt a kezén talált el.

A túszdráma 12 órán át tartott. A rendőrök tárgyaltak a túszejtővel, aki azt követelte a gyártól, hogy fizesse ki a szerinte neki járó 31 ezer eurót. Kérésére a rendőrök antidepresszáns gyógyszert adtak neki.

A férfi ekkor feladta magát: kidobta fegyverét az épületből, majd kisétált belőle. Két túszának nem esett baja.

Az eset az Athéntől 800 kilométerre északkeletre fekvő Komotini városban történt. A rendőrség szerint az 52 éves férfi több éve dolgozott a gyárban, elbocsátásakor azt ígérték, hogy később visszaveszik. Volt kollégái elmondása szerint négy napja éhezik. A Heleszi 300 munkásának felét bocsátották el a közelmúltban.

Rovatok