Index Vakbarát Hírportál

Magyar motorosokat gázoltak halálra Lengyelországban

2012. május 27., vasárnap 22:16 | aznap frissítve

Magyar motorosokat gázolt egy személygépkocsi vasárnap délután Dél-Lengyelországban. A balesetben három motoros meghalt, három megsérült.

A baleset a Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában történt. A helyszínelők előzetes megállapításai szerint a brit rendszámú Volkswagen Polo, amellyel egy lengyel család közlekedett, ismeretlen okokból átfutott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött öt magyar rendszámú motorral.

Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első járművének sofőrje, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő – egy házaspár –  a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg. A kórházba kerültek közül már két személyt hazaengedtek, az utolsó magyar sérültet, egy 58 éves nőt Nowy Targban ápolják.

A gázoló személygépkocsi 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A lengyel férfi a brit lakcímmel rendelkezik. A Krakkóba tartó személygépkocsival egy lengyel család utazott, közülük két 80 év feletti utas ugyancsak sérüléseket szenvedett. A varsói magyar konzul elmondta, hogy a baleset első két áldozatát még nem sikerült azonosítani. A motoros csoport tagjaitól megtudta, hogy az interneten szervezték a kirándulást, így nem mindenki ismerte a házaspárt, amely előző nap csatlakozott hozzájuk.

A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárnak sikerült időben fékeznie, így a velük közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet.

Rovatok