Index Vakbarát Hírportál

Kézigránát robbant egy szerbiai kávézóban

2012. június 3., vasárnap 11:23 | aznap frissítve

Hárman meghaltak, nyolcan pedig megsebesültek, amikor vasárnap hajnalban egy támadó kézigránátot robbantott a bánáti Udvar (Idvor) egyik kávézójában. A b92.net internetes portál információi szerint a szórakozóhelyen 150 ember volt a detonáció pillanatában.

Az RTS állami televízió jelentése szerint a Dama kávézóban végrehajtott robbantás halálos áldozatainak egyike a kézigránátos támadó. A szerb tömegtájékoztató eszközök értesülései szerint a kávézóban egy diszkó működik, amelynek biztonsági személyzete vasárnapra virradóra nem engedett be négy férfit a szórakozóhelyre. Állítólag dulakodás is volt a biztonsági őrök és az – egyik szomszédos faluból érkezett – négy férfi között. Ezután a szórakozóhelyről kizártak egyike egy kézigránátot vett elő, és aktiválta azt. Ebben meg akarta akadályozni a testvére, ám a kézigránát felrobbant. A testvérpár, valamint a velük érkezettek egyike a helyszínen meghalt, nyolcan pedig megsebesültek.  A sebesülteket a nagybecskereki (Zrenjanin), a pancevói és a belgrádi kórházakba szállították.

A dpa német hírügynökség a támadásról beszámoló jelentésében kiemelte, hogy a volt Jugoszlávia utódállamaiban még sok fegyver van a lakosságnál, a múlt héten a Szerbiával szomszédos Horvátországban ketten haltak meg kézigránát-robbanásban.

Rovatok