Index Vakbarát Hírportál

Megtalálták az Andokban lezuhant helikoptert

2012. június 10., vasárnap 08:24

A perui katasztrófamentők megtalálták szombaton annak a helikopternek a roncsait, amely néhány nappal ezelőtt zuhant le az Andok déli részének egy hófödte részén. A gépen tartózkodó mind a 14 ember, köztük nyolc dél-koreai, három perui, egy holland, egy cseh és egy svéd állampolgár életét vesztette – közölte a rendőrség.

A Helicusco cég tulajdonában lévő, Sikorsky S-58ET típusú gép roncsaira a Mama Rosa hegyen, 4900 méteres magasságban bukkantak rá. A helikopter a hegynek ütközéskor felrobbant, darabjai 200 méteres körben szóródtak szét – közölte egy rendőrparancsnok, aki szerint a gép minden utasa azonnal meghalt.

A helyszínelést és a kutatást vasárnapig felfüggesztették a rossz időjárási viszonyok és a sötétség miatt. A hőmérséklet mínusz 15 fok.

A dél-koreai állami vízgazdálkodási vállalat közölte, hogy alelnöke pénteken Peruba utazott, hogy segítsen a mentésben. A Samsung C and T nevű dél-koreai cég egyik tisztségviselője arról számolt be, hogy ők is Limába küldték néhány alkalmazottjukat. Dél-Korea limai nagykövetsége közölte, hogy az ország állampolgárai egy vízerőmű megépítésének lehetőségét mérték fel Mazuco város környékén.

Rovatok