Index Vakbarát Hírportál

Újra jár a lerágott arcú ember

2012. június 13., szerda 20:55 | aznap frissítve

Május végén egy félmeztelen férfit lőtt le egy rendőr Miamiben, aki éppen egy földön fekvő másik férfi arcából evett. Szemtanúk lövéseket hallottak, egy nő pedig két dulakodó férfit látott a Miami Herald épületének közelében. A helyszínre érkező rendőr azonban már csak azt látta, hogy a félmeztelen elkövető kannibálként evett a másik alak testéből. Az intézkedő rendőr felszólította a félmeztelen férfit a hátrálásra, azonban az nem reagált, így rálőtt. Bár megsebesítette az alakot, az nem hagyta abba az áldozat csonkítását, így folytatni kellett a tüzelést. Szemtanúk szerint legalább féltucat lövést kellett leadni, míg végül a kannibál meghalt. A támadást kiváltó okokról felmerült, hogy LSD, vagy „fürdősó” nevű drogok válthattak ki a 31 éves, volt sportolóból, Rudy Eugene-ból a szokatlan és agresszív viselkedést.

A legújabb hírek szerint Ronald Poppo, a megtámadott hajléktalan újra tud járni, és egyre jobban érzi magát, a miami Jackson kórházban kezelik. A New York Daily News szerint a körülményekhez képest meglepően jó állapotban van Poppo. A 65 éves áldozat már enni, és beszélni is tud, a kórházi dolgozók már hallották, amint kedvenc kosárcsapatának, a Miami Heatnek szurkol.

Poppo elvesztette jobb szemét és az orrát, bal szemét kötés fedi, homloka és az arca véres húscafatokból áll. Az arcának alsó fele viszonylag jó állapotban van, és a megmaradt szeméért még küzdenek az orvosok - írja a NY Daily. A kórházban gyűjtést rendeztek a hajléktalan orvosi számláinak kifizetésére, és már 15 000 dollár össze is jött.

Rovatok