Index Vakbarát Hírportál

Kitakarták a pálmafákat Cameron mögül

2012. június 19., kedd 13:00

A brit miniszterelnök kampánygurui egy interjú felvételekor paravánt húztak fel Cameron mögé, hogy elrejtsék a napfényes mexikói tengerpartot a háttérből, nehogy visszaüssön, hogy ilyen környezetből értekezik a szegénységről a miniszterelnök. A stáb szerint csak a B20-at reklámozták.

Műsorszolgáltatók arról panaszkodnak, hogy az Egyesült Királyság miniszterelnökével csak egy óriási hirdetőtábla előtt csinálhattak interjút hétfő este a G20-csúcson – írja a Daily Mail.

Állításuk szerint David Cameron spin doktorjai a spanyolfalat azért húzták fel, hogy kitakarja a napsütötte pálmafás tengerpartot. Cameron kampánygurui ugyanis úgy látták, hogy a G20-ak csúcsértekezletén tárgyaló felek – a mexikói házigazdák által választott – szálláshelye nincs összhangban a megszorításokról szóló üzenettel.

Nick Robinson, a BBC politikai szerkesztője töltött fel a Twitterre egy fotót a kilátásról, amit a Downing Street spin doktorjai kitakartak, és a spanyolfalról is közzétett egy fotót.

A kommunikációs stáb szerint a falat azért rakták a miniszterelnök mögé, mert a szobát a B20 (a G20-hoz hasonló üzleti elitcsoport) biztosította, ezért megérdemelték, a reklámot.

David Cameron nemrég azzal került kínos helyzetbe, hogy a róla szóló életrajzi könyvben többek között arról írtak, hogy hétvégente a Chequersben szokott karaokézni, és egy Nick Clegg, a kisebbik kormánypárt, a Liberális Demokraták elnöke után „The Clegger”-ként emlegetett gép ellen szokott teniszezni. Egy tanácsadója egyszer arról is beszélt, hogy Cameron félelmetesen sokat szokott játszani a Fruit Ninja nevű videojátékkal, amiben az egyetlen cél minél több gyümölcsöt szétkaszabolni.

A szociális érzékenység nem brit műfaj

Amikor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2005-ben üzletemberekkel reggelizett a Kempinskiben, a bejárat előtt Szijjártó Péter fideszes politikus egy műanyag asztalnál ülve falatozott. „Az emlékezetes söjtöri lakoma meg nem valósított menüjét eszem. Virslit, tormát és barnakenyeret″ – mondta a Blikknek arra utalva, hogy 2004-ben a kabinet a kihelyezett ülésén pazar ebédet kapott. A politikus úgy vélte, hogy a miniszterelnök a fizetős reggelivel újabb tanúbizonyságot tett arról, hogy „nulla a szociális érzéke”. Szijjártó hozzátette: a 35 ezer forintos reggeli sok családban több, mint az egy főre jutó havi jövedelem.

Rovatok