Index Vakbarát Hírportál

Nevelt fiát is molesztálta Sandusky

2012. június 26., kedd 20:59

A pennsylvaniai Jerry Sandusky nevelt fia, a most 33 éves Matt Sandusky is vallomást tett a 48 rendbeli gyermekbántalmazással vádolt fociedző ügyében. A nevelt fiú elmondta, 8 és 15 éves kora között apja őt is több alkalommal zaklatta. A férfi elmondta, hogy amikor apja éjszaka belépett a szobájába, magzati pózba húzta össze magát, és alvást színlelt. Később megszökött otthonról és egyszer már megpróbált öngyilkos lenni.

Matt Sandunsky egy 29 perces interjúban mondta el mindezt a rendőrségnek, amelyből az NBC kedden rövid részleteket tett közzé. Karl Romering, Sandusky védőügyvédje úgy véli, a nevelt fiú vallomása nem tekinthető hitelesnek.

Jerry Sanduskyt a bíróság a múlt héten az ellene felhozott 48 vádpont közül 45-ben bűnösnek találta. A rá kiszabható maximális börtönbüntetés 442 év lehet, de a legjobb esetben is minimum 60 év börtönre kell számítania. Tekintve, hogy a férfi jelenleg 68 éves, még a legenyhébb ítélet is életfogytiglan tartó börtönbüntetést jelentene a gyakorlatban.

A pennsylvaniai Penn State University egykori edzője 15 év alatt mintegy 10 fiatalkorú fiú kárára követett el szexuális zaklatást. A férfi az iskola amerikaifutball-programjával és ajándékokkal próbálta rávenni a fiatal fiúkat a szexuális kapcsolatra, amikre saját otthonában és az iskola épületeiben is sor került. A tárgyalásra végig heves médiafigyelem irányult az Egyesült Államokban, a bíróság épülete előtt műholdas közvetítőkocsik sorakoztak.

Rovatok