Index Vakbarát Hírportál

Tony Blairre rátört a nosztalgia

2012. június 30., szombat 19:50

Három napon belül másodszor utalt rá Tony Blair, hogy hiányzik neki a miniszterelnökség, írja a Daily Mail. Csütörtökön és szombaton megjelent interjúiban arról beszélt, hogy szívesen lenne újra miniszterelnök, illetve hiányzik neki a miniszterelnökség.

Blair 2007-ben Nagy-Britannia leghosszabb kormányfősége után távozott posztjáról. Ugyan önszántából, de gyakorlatilag bukott emberként.

Most mégis egyre egyértelműbben utalgat rá, hogy készül a visszatérésre. A nyilatkozataiban arról is beszélt, hogy szívesen vállalt volna világpolitikai szerepet. Lett volna a Világbank, vagy az Európai Unió elnöke is, de senki sem kérte fel ezekre a posztokra.

Pedig Blair bukása óta nem él rosszul. Távozása után a miniszterelnöksége alatt kiépített kapcsolatrendszerére alapozva milliárdos üzletember lett. A hírek szerint a JP Morgan nemzetközi tanácsadójaként évi 2,5 millió fontot keres és húszmillió fontos cégbirodalmat épített ki. Vállalkozásában jelenleg 150 alkalmazottja van, de újabb 50 felvételét tervezi.

Blair szerint növekvő vagyona és üzleti érdekeltségei nem összeférhetetlenek politikusi ambícióival. Sőt, úgy véli, vagyonosodása teszi lehetővé visszatérését.

Blair az Evening Standardnak adott nyilatkozatában úgy vélte, jobb miniszterelnök lenne most, mint volt tíz évig. "Sokat láttam a világból és rengeteget tanultam az elmúlt öt évben" - mondta.

Rovatok