Index Vakbarát Hírportál

Lopott hullaszállítót keres a német rendőrség

2012. október 22., hétfő 15:57

Tizenkét hamvasztásra váró holttesttel együtt tűnt el egy kisteherautó egy hete egy kegyeleti fuvarozással foglalkozó német cég Berlinhez közeli telephelyéről, Hoppegartenből. A holttesteket egy meisseni krematóriumba kellett volna szállítani hamvasztásra. Két másik kocsit is elloptak ugyanonnan. A nyomok keletre vezettek. A három ellopott kocsi közül az egyik meglett a lengyelországi Poznanban, és a lengyel rendőrség vasárnap bejelentette, hogy őrizetbe vettek két gyanúsítottat, egy 25 és egy 27 éves férfit. Mindketten büntetett előéletűek.

A hullaszállítót viszont még mindig keresik. A poznani vajdasági rendőrség 5000 zloty (több mint 300 ezer forint) nyomravezetői díjat tűzött ki, Markus Dröge berlin-brandeburgi evangélikus püspök pedig a tolvajok lelkiismeretére és emberségére apellálva kérte a holttestek visszaszolgáltatását. A poznani rendőrség keresi a lopás két további gyanúsítottját, köztük a feltételezett értelmi szerzőt.

A német rendőrség kezdettől lengyel szálra gyanakodott a bűnügyben, mert a Berlin térségéből ellopott gépkocsikat majdnem mindig keletre viszik. Mivel Lengyelország gyakran csak tranzitállomás, még az sem zárható ki, hogy az eltűnt holttestek például Litvániába vagy Oroszországba kerültek.

Rovatok