Index Vakbarát Hírportál

Kirontott-e a magyar oroszlán a macedón gyerekek közé?

2012. november 12., hétfő 16:22 | aznap frissítve

Több száz néző lepődött meg alaposan vasárnap délután egy macedóniai cirkuszelőadáson, amikor az oroszlán mutatvány közben kijutott a porondot körülvevő biztonsági kerítésen. Az incidens a Szkopjétől 100 kilométerre délre lévő Kavadarciban történt a magyar Safari Cirkusz előadásán.

Az AP szemtanúk beszámolója alapján úgy tudja, hogy a nézők rohanni kezdtek, a gyermekek sírtak, és néhány nő elájult. „Az oroszlán átjutott a kerítésen, és felénk indult. Mind rohanni kezdtünk, és elszabadult a pokol" – mondta egy néző.

Az oroszlánt altatólövedékkel elkábították, a produkcióban részt vevő két másikat az idomároknak sikerült beterelniük a ketrecbe. Senki sem sérült meg az esetben. A rendőrség vizsgálatot indít az oroszlán szökése miatt, írja a Balkan Insight.

A Safari Cirkusz képviselője az Indexnek írt levelében egészen másként adta elő a történetet. Az eset szerinte valóban megtörtént, abban a formában, hogy a produkció végén a védőrács egyik eleme elmozdult. Amikor a legkisebb oroszlán volt az eldőlt rácsnál, és amikor az idomár észlelte a bajt, rögtön felkapta a nagyjából 80 kg-os állatot, és kivitte a helyére - fogalmaztak levelükben. A cirkusz szerint nem tört ki pánik, az előadást menetrend szerint folytatták.

A Safari Cirkusz korábban fellépett többek között Kecskeméten, Békéscsabán, Nyíregyházán, Marosvárárhelyen, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron is. A társulat programjának húzószáma a fejen álló elefánt produkciója volt.

Rovatok