Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődött a bécsi fagyis gyilkos pere

2012. november 20., kedd 12:28

Estibaliz Carranzát azzal vádolja az osztrák ügyészség, hogy agyonlőtte a férjét 2008-ban, majd 2010-ben álmában a szeretőjével is végzett. A spanyol-mexikói nő feldarabolta a holttesteket, és bécsi fagylaltozójának pincéjében bebetonozta őket. Az első tárgyalási napon Carranza bűnösnek vallotta magát, és részletesen beszámolt róla, annak idején miként aprította fel egy láncfűrésszel férje holttestét – adta hírül a BBC.

Amikor a maradványokra rábukkantak a nő pincéjében, Carranza taxival Olaszországba menekült. Ott tartóztatták le, és később kiadták Ausztriának.

Az ügyészség hidegvérű, veszélyes gyilkosként jellemezte Carranzát, a nő védői szerint viszont mindkét férfi zsarnokoskodott Carranza felett. Szerintük az ítéletnek a tényeket kell tükröznia, és nem azt, ahogy az ügyészség jellemzése alapján a média a nőt gyilkos bestiaként láttatja. A nő büntetőjogi felelősségének megállapításakor figyelembe kell venni az őt ért traumákat is.

A pszichológus szakértő – aki egyébként 2009-ben Josef Fritzl-t, a saját lányát évtizedeken át szexuális rabszolgaságban tartó anstetten-i rémet is vizsgálta – megállapította, hogy Estibaliz Carranza súlyos mentális és pszichés károsodásokat szenvedett, és személyiségzavara van.

Rovatok