Index Vakbarát Hírportál

Palesztin menekülttábort lőtt a szíriai légierő

2012. december 16., vasárnap 16:45

Először támadták a szíriai kormányerő gépei a Damaszkusz melletti Jarmúk palesztin menekülttábort – közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amely szerint halottak és sebesültek is vannak.

A tábor mecsetjét, ahol a környező damaszkuszi peremvárosokból az erőszak elől elmenekült emberek tartózkodtak, legalább egy rakétatalálat érte, több tucatnyian meghaltak – jelentette a Reuters brit hírügynökség emberjogi aktivistákra hivatkozva.

Az AFP francia hírügynökség az OSDH-ra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadásban legalább nyolc polgári személy halt meg. A szervezet nem zárta ki, hogy az áldozatok száma tovább nő, mert több sebesült állapota válságos.

A londoni székhelyű emigráns szervezet hozzátette, hogy a kormányerők lőtték a tábor körüli szektorokat is a főváros déli peremén, összesen hat légitámadást indítva Aszali negyed és Hadzsar al-Aszvad ellen, többek sebesülését okozva.

Rámi Abder-Rahmán OSDH-elnök szerint a Szíriában élő palesztin menekültek megosztottak a válságot illetően, és egy részük fegyvert is fogott a felkelők, illetve a rezsimhez hű erők oldalán. Hadzsar al-Aszvadban és Jarmúk peremén folytatódtak a harcok a lázadók az és Ahmed Dzsibríl vezette Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság erői között.

A felkelők egy iszlamista frakciója vasárnap megerősítette, hogy az északi Aleppóban előző nap elfoglalt egy katonai akadémiát. Az at-Tauhíd Brigád hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a harcban meghalt parancsnokuk, Juszel al-Dzsader ezredes, mozgalom nevén Abu Furát.

Rovatok