no

Index Vakbarát Hírportál

Hatvan halott egy elefántcsontparti tűzijátékon

2013. január 1., kedd 12:54 | aznap frissítve

Több mint hatvan embert tapostak halálra Elefántcsontparton Szilveszterkor. Az Abidjanban történt tömegbaleseten több mint kétszázan megsebesültek.

A baleset a kora hajnali órákban történt a város központjában lévő stadion mellett. Akkor tört ki a pánik, amikor a tömeg összegyűlt, hogy megnézze a tűzijátékot.

A hatóságok szerint sok gyerek is van az áldozatok között. Nagyon sok hozzátartozó van a helyszínen, hogy megtudják, mi történt családtagjaikkal. A sérülteket a mentők különböző abidjani kórházakba szállították. Az egyik kórházban a francia hírügynökség tudósítója számos gyermeket látott a sérültek között.

Az még nem világos, hogy mi okozhatta a pánikot. A tűzijáték megtekintésére érkezett tömeg elzárta a stadion fő bejáratát, és a tülekedésben embereket tapostak agyon, sokan megfulladtak - mondta el a rendőrfőnök. Abdidjanban most második éve tartottak újévi tűzijátékot. Az ünnepségeket az ország megújulása jelképeként szervezte Alassane Ouattara elnök rendszere, miután Elefántcsontparton a legutóbbi választások nyomán kitört, 2010 decembere és 2011 áprilisa közötti csatározások 3000 áldozattal jártak.

Rovatok