Index Vakbarát Hírportál

Plüssnyuszikat osztogattak az ukrán rendőrök

2013. január 2., szerda 13:19

Újévi ajándékként plüss nyuszikat és cukorkákat osztogattak a közlekedési rendőrök a dél-ukrajnai Odesszában az autósoknak.

„Azt hittem, valamilyen szabálysértést követtem el, amikor a rendőrök megállítottak, de kiderült, hogy csak meg akarnak ajándékozni. Még soha ilyen nem történt velem” – mesélte az egyik helybeli sofőr. Ajándékot azonban csak azok az autósok kaptak, akik valóban nem sértettek meg semmilyen közlekedési szabályt.

Pár napja hasonló akciót rendeztek a közlekedési rendőrök egy másik ukrajnai városban, az Odessza közelében lévő Mikolajivban, hogy a közeledő ünnep előtt egy kis vidámságot vigyenek az autósok életébe.

A hatóságiakhoz akkor egy különleges csapat is csatlakozott. A rendőrök egy télapónak, egy Hópelyhecskének és egy kígyónak öltözött háromfős társasággal állították meg az autósokat, akiket figyelmeztettek a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, majd megajándékozták őket egy 2013-as asztali naptárral, amelybe a megyei közlekedésrendészet parancsnoka írt újévi jókívánságokat.

Rovatok