Index Vakbarát Hírportál

Brutális walesiek verték szét egy angol fejét

2013. január 8., kedd 23:00

Walesi rasszisták brutálisan összevertek egy angol férfit akinek olyan súlyos fejsérülései lettek, hogy a koponyájából el kellett távolítani egy körülbelül 15 centiméteres darabot, írja a dailymail.co.uk.

A 27 éves Paul Meehan október 28-án  a walesi Cardiffba ment el szórakozni barátnőjével és néhány ismerősével, amikor egy taxiállomásnál brutálisan megverték. Meehan szerint azért támadtak rá a helyiek, mert beszédéből kihallották angol akcentusát. Állítása szerint ütötte és rúgta is fejét hat támadója, majd otthagyták az utcán fekve.

A kórházba szállítása után először csak agyrázkódással kezelték, de Meehan három hét múlva is rosszul érezte magát. Ekkor derült ki, hogy koponyája több helyen eltört, és egyik agyi ere is megsérült. Ahhoz, hogy az orvosok elállíthassák a belső vérzést fel kellett nyitniuk a koponyát. Egy nagyjából 15 centiméteres darabot vágtak ki Meehan fejéből.

Meehant még fél évig kezelik egy birminghami kórházban mielőtt egy fémlemezt ültetnek be a kivágott koponyadarab helyére.

A cardiffi rendőrség köztéri kamerák felvételeinek elemzésével próbálja megtalálni a tetteseket, de szemtanúk után is kutatnak.

Rovatok