Index Vakbarát Hírportál

Nem tárgyaltak Berlusconi prostitúciós ügyéről

2013. március 8., péntek 17:35

Elnapolták Silvio Berlusconi tárgyalását a Ruby-perben pénteken, mert a volt olasz kormányfő egészségügyi okok miatt nem jelent meg a bíróságon.

Berlusconit napok óta szemgyulladás kínozza, emiatt lemondta péntekre tervezett találkozóját is Mario Monti ügyvivő miniszterelnökkel. Kórházban kezelik, orvosai szerint legalább egy hét nyugalomra van szüksége, és kerülnie kell az erős fényt.

A milánói bíróság elfogadta Berlusconi magyarázatát a távolmaradásra, és hétfőre napolta el a tárgyalást. Az ügyészség viszont úgy vélte, az egykori miniszterelnök ismét csak húzni akarja az időt, és emiatt kezdeményezte annak kivizsgálását, hogy mennyire súlyos Berlusconi betegsége.

A Ruby-perben kiskorú prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való megvesztegetéssel vádolják a 76 éves politikust. Az eljárás várhatóan március 18-án ér véget.

Egy másik ügyben, a Bnl-Unipol néven ismert perben csütörtökön egy év szabadságvesztésre ítélték Berlusconit nyomozati titok megsértése miatt. Március 23-án az adócsalásról szóló Mediaset-perben várható ítélet.

Rovatok