Index Vakbarát Hírportál

Betörtek egy holland pénzszállító céghez

2013. március 21., csütörtök 06:42 | aznap frissítve

Egy ajtó berobbantásával behatoltak szerda éjjel a Brink pénzszállító cég raktárába a hollandiai Brestben - jelentette a helyi média. Egyelőre nem tudni, hogy vittek-e el valamit az épületből.

A betöréskor a cég több alkalmazottja is a raktárban volt, de egyiküknek sem esett bántódása - jelentette az ANP hírügynökség a rendőrségre hivatkozva.

A cég riadóztatta a rendőrséget, amely mintegy húsz járművel és egy helikopterrel érkezett a helyszínre, de a betörök addigra már elmenekültek. Átkutatták a raktárt, és találtak egy "gyanús tárgyat", amelyet tűzszerészek bevonásával vizsgálnak.

Az ANP beszámolt egy ezzel szinte egy időben történő autós üldözésről, amelynek köze lehet a betöréshez. Best várostól nem messze egy rendőrautó nyomába eredt egy gyanús gépkocsinak, de le kellett állnia, mert a üldözött járműből automata fegyverrel lövéseket adtak le rá.

Hollandiában egy héttel ezelőtt emelték meg a terrorveszély szintjét elsősorban a Szíriában megforduló iszlamista szélsőségesek növekvő számára és a holland ifjúság radikalizálódására hivatkozva. A holland rendőrség és a hírszerzés is fokozta riadókészültségét.

Hollandiában még nem hajtottak végre komolyabb terrortámadást, de Amszterdamban 2004-ben egy marokkói származású holland férfi halálos merényletet követett el a multikulturalizmust és az iszlámot nyíltan bíráló filmrendező, Theo van Gogh ellen.

Rovatok