Index Vakbarát Hírportál

A cseh miniszterelnök-helyettes egy magyar kamiont üldözött Prágában

2013. március 29., péntek 23:16 | aznap frissítve

Magyar kamionsofőr okozott gondot pénteken délelőtt Prágában Karolina Peake cseh miniszterelnök-helyettesnek. A magyar rendszámú kamion a prágai Kisoldal (Malá Strana) szűk utcáin próbálta meg átszelni a cseh fővárost, ami szabálytalan - jelentette a Nova kereskedelmi televízió péntek esti híradójában. Amikor az egyik szűk utcából befordult a Kisoldali térre (Malostranské námestí) a kamion hátsó része elsodorta a cseh kormányfő-helyettes szomszédos sávban álló személygépkocsijának egyik visszapillantó tükrét.

A kamion vezetője nagy valószínűséggel ezt észre sem vette, és folytatta útját. Karolína Peake azonban nem hagyta annyiban a dolgot, üldözőbe vette és állandó tülköléssel, majd egy merész manőverrel a következő téren megállásra kényszerítette a neki kárt okozó magyar kamiont. Mobiltelefonon értesítette a rendőrséget is.

A Nova televízió szerint ezután újabb problémát jelentett, hogy a magyar gépkocsivezetővel sem a kormányfő-helyettes, sem a rendőrség nem tudott szót érteni, úgyhogy telefonon keresztül tolmácshoz kellett fordulni. „Egy szót sem tudott angolul. Végre sikerült felvennünk a jegyzőkönyvet, a nem nagy kár az autó kötelező biztosításából lesz megtérítve" - nyilatkozta Peake a televíziónak. Arra válaszolva, megmondta-e a kamion sofőrjének, hogy a cseh miniszterelnök-helyettessel volt problémája, Peake azt válaszolta: „Nem, és valószínű, hogy ezt sosem fogja megtudni."

Rovatok