Index Vakbarát Hírportál

Ufóval találkozott egy Airbus Skócia fölött?

2013. május 1., szerda 22:53

Majdnem összeütközött egy Airbus A320-as utasszállító egy azonosítatlan repülő tárggyal Skócia légterében, miközben Glasgow felett készült a leszálláshoz a gép, jelentette a BBC. Az eset még tavaly decemberben történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

A pilóták elbeszélése szerint nagyjából 4000 láb (1200 méter) magasságban voltak, tiszta időben, a landolás előkészítésének utolsó fázisaiban, amikor egy nagy méretű, kék-sárga, és ezüst színekben pompázó, nagy méretű objektum tűnt fel, nagyjából száz méterrel a gép alatt. A pilóták szerint az ütközés esélye elég nagy volt, de gyors kitérő manőverekkel sikerült mégis elkerülni a katasztrófát. Az objektumot nagyjából tíz másodpercig látták még, aztán eltűnt. A gép fedélzeti radarja semmit nem mutatott, a légiirányítás információi szerint nem tartózkodott semmilyen gép akkor a légtérben az Airbuson kívül, viszont a közeli Prestwick radarállomása 28 másodperccel a pilóták észlelése előtt látott az Airbus közelében egy azonosítatlan repülő objektumot.

A hónapok óta tartó nyomozás kizárta, hogy sárkányrepülő, meteorológiai ballon, más, kis méretű repülőgép vagy helikopter lett volna az ismeretlen objektum.

Rovatok