Index Vakbarát Hírportál

Németország nem támadná meg Szíriát

2013. május 12., vasárnap 23:46

Németország védelmi minisztere, Thomas de Maiziére az ARD német közszolgálati televíziónak adott vasárnap esti interjújában ellenezte a külső beavatkozást a szíriai válságba.

Maiziére kifejtette, hogy a katonai beavatkozás nagy költségekkel és számos áldozattal járna, ráadásul a katonai beavatkozás rossz fejleménye lenne a szíriai helyzetnek, és nem tenné könnyebbé a külső befolyást az ottani eseményekre. „Őszintén szólva, valamifajta zavarban vagyunk a szíriai helyzetre való külső befolyás lehetőségeit illetően” – mondta a miniszter.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter vasárnap azt nyilatkozta, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű elemek felelősek az országban történt két autórobbantásért. A robbantások több mint negyven embert öltek meg Reynhaliban, a határ török oldalán. Davutoglu szerint Törökország fenntartja magának a jogot arra, hogy bármilyen intézkedést hozzon a merénylet miatt. Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök ugyanakkor kizárta annak a lehetőségét, hogy Törökország beavatkozzon a szíriai eseményekbe.

Rovatok