Index Vakbarát Hírportál

Hat év börtönt kérnek Berlusconira

2013. május 13., hétfő 18:39 | aznap frissítve

A szexbortányba keveredett Berlusconira hat év börtönt kértek, továbbá hogy egész életére tiltsák el közhivatal viselésétől, számolt be a BBC. Az ügyész öt évet kért a hivatali hatalommal való visszaélés miatt, egy évet pedig a kiskorú prostituáltatásáért, valamint indítványozta a volt kormányfő egész életre szóló eltiltását közhivatal viselésétől.

"Nincs kétség, Rubynak szexuális kapcsolata volt Berlusconival, és ebből a lány anyagi hasznot húzott " - fogalmazott az ügyész, aki szerint Berlusconi tudta, hogy Szívtipró Ruby, vagyis Karima el Mahrough a történtek idején kiskorú volt.

Közel hatórás vádbeszédében Boccassini ügyész felidézte a Szicíliába bevándorolt marokkói családban 1992 végén született Karima történetét. A családjától és az állami gondozásból is többször elszökött lány 2009-ben egy szépségversenyen ismerkedett meg Emilio Fedével, a Berlusconi birtokolta Rete4 televízióadó vezetőjével.

Ruby Fede segítségével 2010 elején érkezett meg Arcoréba, Berlusconi lombardiai villájába, ahol később többször is megfordult.

"Nem felel meg a valóságnak, hogy a lány nyomorú sorstól menekült volna. Rubyt a negatív olasz álom, a könnyű pénzszerzés vágya hajtotta" - hangoztatta az ügyész. Hozzátette, hogy Ruby már a Berlusconival való megismerkedés előtt prostitúcióból élt.

Mubarak unokahúgának hazudta

Ruby és Berlusconi kapcsolatára 2010 májusában derült fény, amikor Rubyt lopásért letartóztatták. Az akkori kormányfő személyesen telefonált a milánói idegenrendészetre a lány szabadon engedése érdekében. Silvio Berlusconi arra hivatkozott, hogy Ruby Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök unokahúga.

Berlusconinak nem ez az első komoly bírósági ügye. 2012-ben adóelkerülés miatt négy éves börtönbüntetésre ítélték, de ezt még a legfelsőbb bíróságnak meg kell erősítenie.

A mostani ügy a bunga bunga-partik körül forog, amelyek a sejtés szerint csoportos erotikus bulik voltak, politikusokkal, üzletemberekkel, és fiatal táncos lányokkal, prostituáltakkal. Ezeken a partikon lépett fel a marokkói Ruby, valódi nevén Karima El-Mahroug, aki állítólag szexuális kapcsolatba is került Berlusconival. A lány akkor még csak 17 éves volt.

A vádat mindketten cáfolták, Ruby tévéinterjúkban védte meg az olasz miniszterelnököt. Eközben Berlusconi egyik csatornája dokumentumfilmet mutatott be a bunga bunga partik színhelyéről. A filmből az derült ki, hogy a nyaraló ártatlan szórakozás helyszíne volt csupán.

Rovatok