Index Vakbarát Hírportál

Megölte örökbefogadott öccseit a tinédzser

2013. május 24., péntek 11:29

Hazatérésekor holtan találta két örökbefogadott fiát az a utah-i anya, aki egy másik gyerekével néhány órára elhagyta otthonát szerdán. Mivel katonaként dolgozó férje éppen egy másik államban volt, az anya 15 éves, saját, elsőszülött gyermekét bízta meg azzal, hogy vigyázzon a 4 és a 10 éves fogadott öccseire. A két kisebb gyermeket halálra szurkálva találta.

Mivel a tinédzsert a rendőrség egy ideig nem találta, nem voltak benne biztosak, hogy ő volt-e az elkövető, vagy ő is áldozat. Órákkal később, éjfél körül nyolc mérföldre otthonától, vérfoltos ruhában és kisebb sérülésekkel bukkantak a gyalogló fiúra. Habár nem volt nála fegyver, a rendőrök két olyan eszközt is találtak később, amelyeknek köze lehetett a gyilkosságokhoz.

A feltételezett kiskorú gyilkost már kihallgatták, azt azonban még nem tudni, pontosan miért végzett fogadott öccseivel. A helyi seriff az ügy kapcsán annyit mondott, nem akar találgatni, de az esetnek köze lehet ahhoz, hogy a fiú a hatgyerekes család elsőszülött, saját gyereke volt, az áldozatokat pedig örökbe fogadták.

A család felidézte: a tinédzser egyszer elszökött otthonról, és a szülők ezután rögtön egyházi segítséget kértek a neveléshez. A click2Houston cikke szerint más probléma nem volt korábban a gyerekkel, akit most két gyilkossággal vádolnak. Az ügyészek még nem döntötték el, hogy felnőttként kezelik-e majd a fiatal tettest az ügyben.

Rovatok