Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air egyik gépe

2013. június 8., szombat 11:43 | aznap frissítve

A meghibásodott futómű miatt kényszerleszállást hajtott végre a Wizzair egyik járata. Az Airbus A320-as gép 165 utast és hatfős személyzetét szállította Bukarestből Ciampinóba, de a hiba miatt kénytelenek voltak a római Fiumicino reptéren leszállni.

A pilóta ura volt a helyzetnek, de felkészültek a legrosszabbra, és leszállás előtt vészhelyzetet rendeltek el. A gép eredetileg Ciampinóban landolt volna, de végül a római Fiumicino reptérre irányították a gépet, mert ott hosszabb a kifutópálya. Az olasz pilóta végül egy futóművel is le tudta tenni a gépet.

A gép 8 óra 15 perckor landolt, az utasok a mentőcsúszdán át hagyták el a gépet. A Wizzair jelentése szerint senki nem sérült meg. Az olasz Corriere azt írta, hogy hárman könnyebben megsérültek, de utólag kiderült, hogy az értesülésük téves volt. Az utasok csupán sokkos állapotba kerültek, és még a reptéren ellátták őket.

A hivatalos közlemény szerint a légitársaság minden segítséget megad az utasoknak a helyszínen. A Wizz Air elnézést kért a kellemetlenség miatt az utasoktól.

Rovatok