Index Vakbarát Hírportál

Egy diákja ölhette meg a drogdíler tanárt

2013. június 19., szerda 14:30

Egy diák lőhette le Srećko Ćirićet április 23-án a szerb főváros Padinska Skela nevű városrészében. A VajdaságMa információi szerint a belgrádi rendőrség kedden este letartóztatta a 17 éves R. Ć. Padinska Skela-i tanulót, aki korábban kábítószert vásárolt a tanárától, majd tovább is adta azt. A lap úgy tudja, a tini tagja volt annak a helyi kábítószerklánnak is, amit korábban Ćirić vezetett.

A szerb Belügyminisztérium közleménye szerint a fiú közvetlen közelről többször is rálőtt S. Ć.-re. Ellene büntetőjogi feljelentést tettek, illetve a kiskorúakkal foglalkozó ügyeletes bíró előállíttatta.

A meggyilkolt férfi egy általános iskolában dolgozott tornatanárként, és karateedző volt egy klubban. A helyiek szerint a diákok nagyon kedvelték, több iskolai program kezdeményezője volt, többek között a Kábítószermentes és erőszaktól mentes iskola nevű akcióban is részt vett.

A Blic napilap korábban azt írta, hogy Ćirićet 2009-ben a borčai bűnbanda tagjaként őrizetbe vették. A banda élén Dragan Živković-Žile állt. Ćirićet a banda tizenkét tagjával együtt lopással és zsarolással, fegyver- és drogkereskedelemmel vádolták, de nem tudtak rábizonyítani semmit.

Rovatok