Index Vakbarát Hírportál

Az apátságban is küzdenek az apák jogaiért

2013. július 1., hétfő 09:17

A családi jogrendszer ellen tiltakozott az Egyesült Királyság Ellopott Gyermekei nevű csoport a westminsteri apátságban, az egyik tüntető kárt tett egy szoborban. A nő, akit azóta letartóztattak, rögtön a belépés után rántott festékspray-t, és fújta le a tőle balra eső templomhajó egyik díszét. A hírt a Fathers4Justice aktivistái közleményben erősítették meg. A vádlott a rendőröknek azt is elmondta: az ilyen tettek is részei szüfrazsett-kampányuknak.

Az elmúlt néhány hét alatt ez már a harmadik ilyen megmozdulás volt, és a második, amit a westminsteri apátságban tartottak. Június 13-án egy másik aktivista a "segítség" szót festette az angol királynő egy portréjára az apátságban. A múlt héten a Fathers4Justice egy 57 éves tagja egy fiatal fiú fényképét ragasztotta John Costable A szénásszekér című festményére a Nemzeti Galériában.

Az aktivisták elmondásuk szerint így ünneplik a szüfrazsett, vagyis a nemek közti egyenjogúsági mozgalom századik évfordulóját, egyúttal egyenlő bánásmódot követelnek az apáknak a jogrendszerben – írta a Guardian.

Rovatok