Index Vakbarát Hírportál

Húsz órát voltak Brüsszelben a WizzAir utasai

2013. július 1., hétfő 14:44 | aznap frissítve

Több mint húsz órát várakoztak Brüsszelben a Wizz Air tegnapi, W6 2284-es budapesti járatának utasai. Az egyik utas az Indexnek elmondta, tegnap 17.20-kor beszállás után rendben elindult a gépük, jó száz méternyi gurulás után azonban hajtóműhiba miatt megálltak. Végül pontosan 21 óra várakozás után, ma 14.29-kor indulhattak vissza Budapestre.

Az utas az Indexnek telefonon hozzátette, a helyszínen senki nem volt, aki a WizzAir nevében tájékoztatta volna őket. A repülőtér információs tábláin sem jelent meg semmi a késésről, végig a tegnapi, a beszállókapuk lezárásáról szóló üzenetet mutatták.

Azt is fájlalta, hogy közben a WizzAirnek volt egy másik járata is Brüsszelből Budapestre, és erre sem szállhattak fel. Ez a gép ma reggel jött Belgiumból Magyarországra. A reggeli járat egyik utasa szerint azonban körülötte több olyan ember is ült, aki a tegnapi géppel jött volna haza eredetileg – ezt onnan tudja, hogy hallotta őket panaszkodni az esetről. Úgy tűnik tehát, a WizzAir megpróbálta már reggel elhozni az utasokat, de valószínűleg nem fért fel mindenki a reggeli gépre.

A WizzAir cikkünk megjelenése után válaszolt megkeresésünkre, ebben azt írják, a Brüsszelben rekedteknek szállást és ételt biztosítottak. „A Wizz Air elnézést kér az érintett utasoktól a késésért, de az utasaink és munkatársaink, valamint a repülőgép biztonsága elsődleges fontosságú számunkra” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.

A légitársaság Lutonból érkező járatainál is voltak késések: a London melletti repülőtérről indult W62206-os járatszámú gép a tervezett 17:50 helyett négy órával később szállt le Budapesten.

Rovatok