no

Index Vakbarát Hírportál

Lezárták a Heathrow-t

2013. július 12., péntek 18:24 | aznap frissítve

Lezárták pénteken kora este a londoni Heathrow repülőtér mindkét kifutópályáját, miután tűz ütött ki egy etióp Boeing 787 Dreamliner belső terében, írja a BBC. A repülőtér kifutópályáit péntek este hétkor újranyitották, de továbbra is késésekre kell számítani.

A gép üres volt a baleset idején és senki sem sérült meg. A fel- és leszállásokat ideiglenesen felfüggesztették, de a reptér szóvivője szerint ez a normál eljárás, ha tűzoltók dolgoznak a leszállópályák környékén. Egyelőre nem tudják a tűz okát.

A reptérről a British Airways légitársaság közlekedtet naponta három gépet Budapestre, a pénteki utolsó járat, amely menetrend szerint helyi idő szerint 20:30 órakor szállt volna fel, várhatóan hajnali negyed 1-kor indul. A flightradar24 szerint rengeteg gép köröz London fölött, a reptér twitterén is figyelmeztet a késésekre.

A Dreamlinerek akkumulátoraival korábban több probléma is volt, időnként füstöltek, kigyulladtak, ezért januártól áprilisig nem repülhettek a gépek. A Boeing módosította a repülőgépeket és így azok újra megkapták a repülési engedélyt.

Rovatok