Index Vakbarát Hírportál

Újabb halottak Kairóban

2013. július 23., kedd 06:41

Kedd hajnalban életét vesztette egy fiatalember abban az összecsapásban, amely Mohammed Murszi támogatói, és a hadsereg által megbuktatott iszlamista egyiptomi elnök ellenzéke között tört ki Kairóban. A megapolisz déli részén, a Kairói Egyetem közelében a rendőrség könnygázt vetett be a zavargások megfékezésére.

Kairó központjában hétfőn követeltek halálos áldozatot az összecsapások, amelyek során további tizenöt ember megsérült – írta a Reuters.

A hadsereg vezetése által július 3-án megbuktatott elnököt ismeretlen helyen őrzi a Legfelső Katonai Tanács (SCAF). Vezetőjük, Abdul Fattah al-Sziszi tábornok szerint a 62 éves politikus jól van.

A Muzulmán Testvériség politikai szárnyát, a Szabadság és Igazság Pártját vezető Murszit tavaly választották meg államfővé, az ország történetének első szabad választásán.

A magát mérsékelt iszlamistának mondó erő – és vele együtt a radikálisabb nézeteket való csoportok – térnyerését rossz szemmel nézte a befolyásának elvesztésétől tartó hadsereg és a társadalom világi berendezkedést féltő része is, benne a 80 milliós Egyiptom ötödét adó keresztényekkel.

Július 3 óta az összecsapások száz halálos áldozatot követeltek Egyiptomban.

Rovatok