Index Vakbarát Hírportál

Ügyetlen nagypapa fotózta a brit trónörököst

2013. augusztus 20., kedd 13:33

Megtörte volna a családi idillt, ha egy idegen profi fotós, hivatásból lőtte volna az első kerti képeket a brit királyi család legifjabb tagjáról. Helyette inkább Michael Middleton, a hercegné apja kattintott pár technikai szempontból kifogásolható fotót.

A sorozaton Katalin hercegnő és Vilmos herceg ölelik át egymást és az alvó György herceget, körülöttük pedig Tilly, a retriever, illetve Lupo, a pár cocker spánielje pihen. A képek hátterében a Beckshire-i családi birtok kertje látható.

Igaz, hogy az erős napsütésben a képek kiégtek, mivel a fotókat a nappal szemben állva készítették, sőt, még a golden retriever orrát is levágta a művész, de a boldog nagypapát ez valószínűleg nem keserítette el. Legalább a család és a fekete kutya épségben megúszták a műveletet.

Korábban a királyi család újszülöttjeit olyan hírességek fotózták, mint Sir Cecil Beaton, vagy Lord Snowdon. Technikaliag ezek a képek tökéletesek voltak, de mai szemmel talán egy kicsit erőltetettek és unalmasak. A Daily Mail cikke szerint a királyi család, elsősorban persze a fiatalok most oldani akarják a közvéleményben hozzájuk kapcsolt komolyságot, ezért választották a fotózásnak ezt az informális módját. Brian Aris celebfotós szerint a nagypapáé összességében egy üdítő sorozat, a képek pedig inkább bájosak, mint bénák.

Összehasonlítva a korábbi családi képekkel, az is rögtön látszik, hogy míg Diana anno elegáns fehér gallérban, férje pedig nyakkendőben és kétsoros sötét zakóban pózolt, Katalin és párja ezt a fajta kényelmetlen szigort is dobták. A hercegné egyszerű pamutruhában, férje pedig farmerban és kockás ingben mosolyog.

A Kensington-palota közlése szerint a képeket olcsó fényképezőgéppel készítették augusztus elején, amikor Katalin és Vilmos a Middleton család 4,8 millió fontos otthonában szálltak meg. György fotózása viszont nem Mr. Middleton első próbálkozása volt, a Daily Mail szerint már 1982-ben is kompaktgéppel próbált előnyös profilfotót lőni újszülött lányáról. Az sem sikerült túl jól, és úgy tűnik, az elmúlt harminc évben a családfő nem járt fotós tanfolyamon.

Rovatok